آژانس خبری باختر - کارشناسان : تشدید جنگ درافغانستان عوامل متعدد دارد و پرداخت پول برای جنگجویان بخاطر منصرف شدن ازجنگ بی نتیجه خواهد بود.
كورپاڼه | General | کارشناسان : تشدید جنگ درافغانستان عوامل متعدد دارد و پرداخت پول برای جنگجویان بخاطر منصرف شدن ازجنگ بی نتیجه خواهد بود.

کارشناسان : تشدید جنگ درافغانستان عوامل متعدد دارد و پرداخت پول برای جنگجویان بخاطر منصرف شدن ازجنگ بی نتیجه خواهد بود.

د ليكبڼې اندازه: Decrease font Enlarge font
روزنامه واشنگتن پست درشماره مطلبی از آدرس مامورین امریکایی نوشته است که تلاشی بخاطر راضی ساختن طالبان میانه رو جریان دارد تاآنها اسلحه شانرا گذاشته و با حکومت افغانستان یکجا شوند و این مسئله جزء عمده استراتیژی حکومت اوباما خواهد بود. همچنان درمطلب منتشره گفته شده ، که امریکا درعراق برای شورشیان سنی ماهانه 300 دالر می پرداخت و قوای نظامی این کشور درافغانستان برنامه را تحت کار قرارداده ، که به اساس آن برای شورشیان افغان ماهانه مبلغ 120 دالر پرداخته خواهد شد ، تا آنها از رفتن به جبهات جنگ علیه عساکر خارجی بپرهیزند. احمد بهزاد کارشناس مسایل سیاسی و عضو پارلمان کشور با اشاره به تفکیک طالبان ازجانب امریکائیها گفت " به نظر من دشوار است ، که در سطح رهبری ، طالبان به افراد قابل مذاکره و افراد غیر قابل مذاکره و یا تندرو ومیانه رو دسته بندی نمائیم ، اما در صفوف آنها ممکن عده از افراد عادی شامل باشند که به دلایل مختلف با آنها پیوسته اند ." بهزاد علاوه نمود به افرادیکه در صفوف طالبان قرار داشته و مصروف جنگ اند ، دسترسی دولت افغانستان و نیروهای خارجی غرض مفاهمه و مذاکره و ترغیب انها به ازدست کشیدن از جنگ میسر نیست . وی به این باور است ، که بهترین روش برای ازبین بردن پایگاه اجتماعی طالبان ، توجه به وضع معیشتی مردم و بهبود زندگی آنها در عرصه های مختلف ، رفع فساد اداری از دوایر و دفاتر دولتی و ایجاد حکومت کارآمد درافغانستان است . احمد بهزاد پرداخت پول را برای جوانان غرض خود داری از رفتن به صفوف طالبان نوعی جزیه پردازی خوانده گفت که این برنامه اگر عملی میشود ، تکرار تجربه ناکام گذشته است ، که به نظر وی فاجعه افرید . وی از پرداخت پول تشویقی برای زارعین غرض منصرف شدن از زرع خشخاش در گذشته یاد آور شده گفت، علاوه با انکه این عمل غربی ها نتیجه نداد ، برخلاف در سایر ولایات نیز زارعین به امید اینکه پول دریافت کنند به زرع خشخاش پرداختند. بهزاد گفت که هرگاه پرداخت پول غرض انصراف از جنگ بمرحله تطبیق قرارگیرد ، صدها جوان که درگیرجنگ نیستند ، بخاطر بدست آوردن پول بطرف جبهات دشمن روان خواهند شد. احمد بهزاد عوامل خارجی و داخلی را باعث گسترش و تشدید جنگ در کشور دانسته گفت، هرگاه جلو فعالیت استخبارات کشورهای همسایه سد نشود ، فساد اداری رفع نگردد، در وضعیت زندگی مردم بهبود رونما نشود، زمینه کار بمیان نیاید ، بدرفتاری و خود سریهای عساکر خارجی اصلاح نگردد ، جنگ پایان نخواهد یافت ، بلکه نارضائیتی مردم از دولت و غربی ها بیشتر و اوضاع بدتر خواهد شد. وی تاکید کرد ، که غرب و درراس انها امریکابجای پرداخت پول غرض جلوگیری از ورود جوانان به صفوف دشمن ، در عملکرد و استراتیژی خود درافغانستان بازنگری عمیق نماید. شهنواز تنی وزیر دفاع اسبق کشور به این باور است ، که مذاکره با بعضی از مخالفین و پرداخت پول به آنها در تضعیف جبهه دشمن تا اندازه تاثیر گذار است ، اما مشکل موجود افغانستان را رفع نمی تواند . تنی علاوه نمود که غربیها در هشت سال گذشته جنگ را به شیوه غلط درافغانستان ادامه دادند و نتایج حملات کورهوائی ، خانه پالی ها ، عدم درنظر داشت مسایل مذهبی و عنعنوی مردم در هنگام عملیات های نظامی خود را مشاهده می نمایند. وی اظهار داشت ، که اگر دولت افغانستان و جامعه جهانی به واقعیت میخواهند ، که صلح و امنیت دراین کشور تامین شود ، باید مشکلات و خواستهای مردم را درنظر گیرند و استراتیژی وشیوه غلط جنگ خود را تصحیح نموده و بخاطر حصول اعتماد ورضائیت مردم افغانستان اقدام نمایند.

تبصرې (0 خپرې شوې):

خپل نظر وليكئ comment

Please enter the code you see in the image:

  • email ملگري ته لېږل
  • print چاپي بڼه
  • Plain text ساده ليكل (پرته له انځورونو)
نښې
دا ليكنه نښې نه لري
دا ليكنه و ارزوئ
0