
کابل/ 25 عقرب/ باختر
وزارت صحت عامه از روز جهانی دیابت به منظور بلند بردن سطح آگاهی مردم در پیوند به اعراض و علایم این بیماری امروز تجلیل کرد.
به گزارش خبرنگارآژانس باختر، داکتر عبدالقدیر قدیر سرپرست معینیت مالی و اداری وزارت صحت عامه، از افزایش سطح بیماری دیابت (شکر)ابراز نگرانی کرد و آن را یک چالش جدی صحی خواند.
داکتر قدیر، بیماری دیابت را هشتمین علت مرگ و میر در جهان دانسته گفت که سالانه حدود 422 میلیون تن به این بیماری مبتلا میشوند که از این میان 1 اعشاریه 6 ملیون تن جان خود را از دست میدهند.
او همچنان گفت که عدم فعالیت فزیکی، تغذیه ناسالم، استفاده از دخیانیات و عدم آگاهی مردم در رابطه به اعراض و علایم این بیماری از عوامل مهم گسترش بیماری شکر به شمار میورد.
داکتر قدیر از راه اندازی برنامه های آگاهی دهی در پیوند به پیشگیری از این بیماری یاد آوری کرد و گفت که وزارت صحت عامه به سلسله راه اندازی برنامه های آگاهی دهی، قرار است روند این برنامه را تقویت بخشد تا سطح آگاهی مردم در رابطه به اعراض و علایم این بیماری افزایش یابد.
سرپرست معینیت مالی و اداری، بر نقش نرسها در جهت کنترول این بیماری تاکید کرد و اشاره کرد که در حال حاضر نیمی از کارمندان صحی را در جهان نرسها تشکیل میدهد.
داکتر پیتر نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان، افزایش سطح آگاهی مردم را در راستای پیشگیری از بیماری شکر مهم دانست و گفت که این سازمان متعهد است تا وزارت صحت عامه را در تطبیق برنامه های کنترول و پیشگیری از بیماری شکر همکاری کند.
داکتر پیتر، نقش حکومت و شرکای صحی ملی و بین المللی را در کنترول این بیماری مهم خواند و از تمام نهادهای مسوول خواست تا در امر کنترول و کاهش این بیماری بیشتر تلاش کنند.
داکتر احمد کامران صالح زاده نماینده انجمن ملی دیابت، از افزایش بیماری شکر در سال های آینده به سطح جهان ابراز نگرانی کرد وگفت که بیماری شکر یکی از عوامل مهم معیوبیت به شمار میرود. مومنه احمدیار