
کابل/ 25 عقرب/ باختر
سرپرست وزارت عدلیه می گوید «موضوع قاچاق انسان کمتر از قاچاق مواد مخدر در افغانستان بوده نمیتواند. به همان اندازه که قاچاق مواد مخدر جامعه را صدمه میرساند، قاچاق انسان و قاچاق مهاجران نیز به جامعه آسیب میرساند.
به اساس معلومات وزارت عدلیه به آژانس باختر، قضاوتپوه فضل احمد معنوی، سرپرست وزارت عدلیه و رییس کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران امروز در یک نشست کمیسون قاچاق انسان گفت که موضوع مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران یکی از موضوعات مهم برای حکومت افغانستان است که در این راستا تلاشهای زیاد صورت گرفتهاست.
معنوی گفت که جنگ و فقر زمینه و بستر این پدیده را فراهم کرده است و باندهای استفادهجو با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران تمویل میشوند و منفعت میبرند
سرپرست وزارت عدلیه گفت: «موضوع قاچاق انسان کمتر از قاچاق مواد مخدر در افغانستان بوده نمیتواند. به همان اندازه که قاچاق مواد مخدر جامعه را صدمه میرساند، قاچاق انسان و قاچاق مهاجران نیز به جامعه آسیب میرساند.» وی گفت که دولت افغانستان به همین دلیل این مسأله را جدی گرفته و از گذشته تلاشهای جدی را در سطح ملی و بینالمللی انجام داده است تا جلوی گسترش این پدیده را بگیرد
فضل احمد معنوی اضافه کرد که برای مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران قانونی وجود دارد و نیز کمیسیونی به رهبری وزارت عدلیه و عضویت 16 اداره دولتی و غیر دولتی تشکیل شدهاست که امروز نشست فوقالعاده آن برگزار شد. در این نشست درباره پلان عمل ملی مبارزه با قاچاق انسان بحث شد و قرار است تا دو هفته دیگر این پلان تصویب و به اجرا گذاشته شود.
سرپرست وزارت عدلیه در این نشست تاکید کرد که اعضای کمیسیون باید نشستها را جدی بگیرند و در سطح معینیتها در آن اشتراک کنند.
در نشست همچنین تصمیم گرفته شد که یک هیئت شش نفری به منظور بررسی وضعیت مبارزه با قاچاق انسان و مهاجران به ولایت مرزی نیمروز اعزام شود. سرپرست وزارت عدلیه در نشست خبری امروز گفت که پلان عمل مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران به منظور اطمینان از هماهنگی و همکاری مؤثر در سطح ملی و بینالمللی تهیه شده است. او گفت که اگر کشورها دستاوردی در عرصه مبارزه با این پدیده نداشته باشند، در عرصه بینالمللی بالای آنها تعزیرات و محدودیتهایی وضع میشود و افغانستان نیز از این امر مستثنی نخواهد ماند. او از مردم، جامعه مدنی و مطبوعات خواست تا در محو پدیده شوم قاچاق انسان و قاچاق مهاجران که آسیبهای جبران ناپذیر دارد، با دولت همکار باشند.
سرپرست وزارت عدلیه گفت که پیامد بدتر قاچاق انسان و قاچاق مهاجران سوءاستفاده جنسی از کودکان است که متاسفانه صورت میگیرد و تا زمانی که نتوانیم به صورت جدی و پیگیر مبارزه کنیم، رسیدن به اهداف دشوار خواهد بود. وی همچنین درباره حضور کودکان در صفوف جنگ صحبت کرد و گفت که اقدامات زیادی برای منع حضور کودکان در میان صفوف نیروهای امنیتی انجام شدهاست. او افزود که در عین حال تشویش وجود دارد که نشود کودکان در قالب نیروهای محلی داخل جنگ فرستاده شوند و استخدام شوند که کمیسیون به خصوص وزارت عدلیه که مسوولیت هماهنگی را نیز دارد، روی آن به صورت متمرکز کار میکند و متعهد است که همه نهادها را متوجه مسوولیتهای شان کند تا هر نهاد در بخش خود کار موثر انجام دهد. سرپرست وزارت عدلیه گفت که در عرصه رسیدگی به قربانیان قاچاق انسان و قاچاق مهاجران با وجودی که وزارت های امور مهاجرین و کار و امور اجتماعی تلاش میکنند، به دلیل کمبود امکانات کار کمتری صورت گرفته است.
به گفته او کمیسیون به منظور افزایش فعالیتهای عملی در راستای مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران و حمایت از قربانیان این پدیده ایجاد شده است.
در این نشست برخی اعضای دیگر کمیسیون از جمله معین امور اجتماعی وزارت کار و امور اجتماعی، معاون لوی څارنوالی و نماینده کمیسیون مستقل حقوق بشر نیز پیرامون فعالیتهای شان در راستای مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران صحبت کردند. بهزاد