نگرانی از افزایش تماس کودکان با صفحات هوشمند

واشنگتن – صدای امریکا – 4 حوت – باختر
کودکان زیر سن دو سال در مقایسه با دو دهه پیش، وقت بیشتری را صرف تماشای تلویزیون و صفحات کمپیوتری هوشمند چون مبایل، آیپد و تبلیت میکنند.
به گزارش آژانس باختر به نقل از صدای امریکا ، یافتههای پژوهش تازه که در ژورنال انجمن طبی امریکا نشر شده، نشان داده است که در سال ۱۹۹۷ کودکان زیر سن دو سال به گونۀ اوسط یک و نیم ساعت در روز تلویزیون تماشا میکردند، اما در عصر حاضر این گروه سنی روزانه به گونۀ اوسط بیش از سه ساعت را صرف تماشای تلویزیون یا صفحات هوشمند دیگر میکنند.
با توجه به این نکته که مغز کودکان در نخستین سالهای حیات رشد سریع و قابل ملاحظه دارد، دانشمندان نگران اند که افزون بر تماس با این صفحات که میتواند بالای رشد و فعالیت های مغز کودکان اثر منفی برجا بگذارد، محتوایی را که آنان تماشا میکنند نیز میتواند مایۀ نگرانی باشد.
تحقیقات تازه نشان داده است که تماس زیاد کودکان با تلویزیون و صفحات هوشمند امکان دارد سبب تاخیر رشد مغز آنان شده و مهارتهای شناختی، آموزش زبان، معاشرت اجتماعی و عواطف آنان را متاثر کند.
یافتههای این پژوهش همچنان نشان داده است که چاقی و مشکلات خواب کودکان تا حد زیاد، از تماس بیش از حد و دوامدار آنان با تلویزیون و دیگر صفحات هوشمند ناشی میشود.
دانشمندان در یک مطالعۀ دیگر پی بردند که سرگرمی دوامدار و بیش از حد کودکان و نوجوانان با فیسبوک، انستاگرام، سنپ چت و دیگر صفحات اجتماعی منجر به مشکلات خواب و بروز برخی اعراض افسردگی در آنان خواهد شد.
فریده بابک