
کابل / 24 قوس / باختر
با ممانعت طالبان ازتطبیق واکسین پولیو در حوزۀ جنوب، وقایع مثبت این بیماری اقزایش یافته است.
به گزارش آژانس باختر؛ طالبان به دلایل متعدد سال هاست که مانع تطبیق واکسین این بیماری درمناطق تحت کنترول شان شده اند.
این در حالیست که افغانستان و پاکستان تنها کشور های در جهان اند که در آنها وقایع مثبت پولیو وجود دارد.
سازمان صحی جهان در تلاش است تا این بیماری ساری را در دو کشور یاد شده مهار کند و به این ترتیب جهان از شر پولیو نجات پیدا کند ٬مگرناامنی و دید سیاسی که طالبان افغان و پاکستانی نسبت به پولیو دارند سبب شده است که ویروس پولیو همچنان در دو کشور باقی بماند وتلاش های بین المللی برای مهار پولیودر افغانستان و پاکستان بی نتیجه شود.
پولیو همه ساله در دو نوبت به شکل خانه به خانه در افغانستان تطبیق می شود مگروضعیت در مناطق تحت کنترول طالبان فرق می کند.
مقامهای محلی درولایت های جنوب غربی گفته اند: طالبان از دونیم سال به این طرف تطبیق واکسین خانهبهخانه را در قندهار، هلمند، زابل، نیمروز و ارزگان را متوقف کردهاند و این باعث شده است که هزاران کودک از برنامه تطبیق واکسین پولیوبی بهره بمانند و زندگی شان با خطر مواجه شود.
بر اساس آمارها، تنها در سال جاری میلادی ۳۶ مورد تازۀ ابتلا به پولیو در حوزه جنوب ثبت شده است. از میان این آمار، ۲۸ مورد آن در مناطقی است که طالبان روند تطبیق خانه به خانه واکسین پولیو را در آن جا متوقف کردهاند.
کارمندان صحی هشدار میدهند که اگر طالبان همچنان مانع تطبیق واکسین پولیو در مناطق تحت کنترول شان شوند آمار ابتلا به پولیو در این حوزه افزایش مییابد.
در حال حاضر نزدیک به یک میلیون کودک در حوزۀ جنوب از دریافت واکسین پولیو باز ماندهاند. مردم از گروه طالبان خواسته اند تا زمینۀ تطبیق خانه به خانه واکسین پولیو را فراهم کنند.
طالبان در گذشته به دلیل آن که امریکا با یک برنامه جعلی واکسین پولیو موفق به پیدا کردن اسامه بن لادن در پاکستان شد٬ واکسین پولیو را در مناطق زیر کنترول شان متوقف کردند.
بعد از آن که طالبان در این خصوص با انتقاد های مواجه شدند حالامیگویند که برنامۀ واکسین خانه به خانه یک «روند استخباراتی» است و پیشنهاد کردهاند که این واکسینها در مساجد و خانه های بزرگان محلی یا به عباره دیگر ملک قریه تطبیق شود. مسوولان برنامۀ محو پولیو میگویند که این برنامه هیچ ربطی به مسایل سیاسی ندارد و تنها هدف آن، محو فلج کودکان است.
مردم از گروه طالبان میخواهند که اجازه دهند تا برنامۀ واکسین خانه به خانه در نقاط زیر کنترول شان به راه انداخته شود.
به گفته باشندگان قندهار، تطبیق واکسین در گذشته کمک کرده بود که کودکان از این بیماری خطرناک مصوون بمانند و اکنون نیز نیاز است که کودکان از فلج دایمی نجات یابند. آنان همچنان از طالبان میخواهند که جلو خدمات صحی در این حوزه را نگیرند و بگذارند واکسین پولیو تطبیق شود.
در حال حاضر با وجود تطبیق واکسین پولیو با شیوههای مختلف در کشور، بیش از ۳۰ درصد کودکان هنوز زیر پوشش قرار نگرفتهاند.
این در حالیست که نزدیک به ۹۵ درصد کودکان در زمان تطبیق خانهبهخانه واکسین میشدند. براساس آمارهای برنامه محو پولیو، در جریان سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ میلادی، به ترتیب ۱۴، ۲۱ و ۲۹ مورد از واقعات پولیو ثبت شده است. گفتنی است که براساس این آمار، حوزۀ جنوب در سال گذشته میلادی نیز بیشترین آمار ابتلا به فلج کودکان را داشته است.
پیشتر مسوولان اعلام کردهاند که ۵۶ مورد از فلج کودکان در سال روان میلادی ثبت شده است که افزایش چشم گیر ابتلا به این ویروس را نشان میدهد.
نوریه زیوری