
کابل /26 قوس/ باختر
وزارت صحت عامه ، در نشستی اهمیت اخذ فیس را در مراکز صحی برای تامین منابع مالی پایدار دربخش صحت با اشتراک نمایندگان ادارات مربوط به بحث گرفت.
به گزارش خبرنگارآژانس باختر ،در این نشست، اشتراک کنندگان نظریات و پیشنهادهای شان را با استفاده از تجارب جهانی در پیوند به اهمیت اخذ فیس برای افزایش کیفیت خدمات صحی و تامین منابع مالی پایدار برای بخش صحت شریک کردند.
داکتر عبدالقدیر قدیر، سرپرست معینیت مالی و اداری وزارت صحت عامه، تطبیق برنامه اخذ فیس را در مراکز صحی یک اقدام موثر برای تداوم عرضه خدمات صحی خواند وگفت که وزارت صحت عامه در تلاش است تا با استفاده از تطبیق برنامههای بیمه صحی، اخذ فیس و مالیات تداوم عرضه خدمات صحی را بدون کمک شرکای بین المللی در آینده تامین کند.
داکتر قدیر، از دستآوردهای بخش صحت در دو دهه گذشته یادآوری کرد و افزود: شکی نیست که وزارت صحت عامه در دو دهه گذشته در بهبود عرضه خدمات صحی به وِیژه کاهش مرگ و میر مادران و نوزدان دستآوردهای چشم گیری داشته است؛ اما هنوز هم نیاز است تا کیفیت خدمات صحی افزایش یابد که این امر نیاز به منابع مالی بیشتر دارد.
وی گفت که در افغانستان سالانه حدود 2 اعشاریه 5 ملیارد دالر برای دریافت خدمات صحی به مصرف میرسد که از این میان 75 درصد از سوی مردم، حدود 20درصد از سوی نهادهای کمک کننده و تنها 5درصد از سوی دولت پرداخت میشود.
وزارت صحت عامه ، دو سال قبل برنامه اخذ فیس را در شفاخانه های کشور آغاز کرد که در این مدت حدود 187 میلیون افغانی جمع آوری شده است که تمام این پولها به وزارت مالیه منتقل شده است.
وزارت صحت عامه در حالی موضوع اخذ فیس را در مراکز صحی به بحث می گیرد که در قانون اساسی کشور ماده پنجاه و دو بند اول چنین گفته شده است
” دولت وسایل وقایه و علاج امراض و تسهیلات صحی رایگان را برا ی همه اتباع مطابق به احکام قانون تامین می نماید” .مومنه احمدیار