
کابل/ ۸ قوس/ باختر
پیشبینیهای ادارۀ محیط زیست نشان میدهد که تا دوماه آینده آلودگی به سطح خطرناکی خواهد رسید.
به گزارش آژانس باختر ، این اداره هشدار داده است که اگربرای جلوگیری از آلودگی بیشتر هوا اقدام نشود آلودگی، خطرهای حیاتی به دنبال خواهد داشت.
محمدکاظم همایون، رییس برنامههای محیط زیستی٬ ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست میگوید در حال حاضر آلودگی هوا از خط نارنجی عبور کرده است.
همایون گفت: “بررسی ما نشان میدهد که تا دو ماه دیگر از سطح استندرد آلودگی بلند خواهد بود. با افزایش کرونا هم خطرهای مرگ بیشتر خواهد بود. او از شهریان کابل خواسته است استفاده از زغالسنگ و دیگرمواد آلودهکنندهها را کاهش دهند؛ حیات خود و دیگران را در خطر نیندازند، در غیر آن هیچ زورمندی در مقابل ما ایستاد شده نمیتواند.”
به گفته او، این اداره به بسیاری شهرکها و ساختمانهای بزرگ رهایشی که تصفیهکننده دود نصب نکردهاند دوهفته مهلت داده است تا استفاده از مواد را که می تواند محیط را آلوده کند خاتمه بخشند.
همایون میگوید که تا اکنون ۴۰۷۸ فعالیت دودزا در شهر کابل شناسایی شده است.
این اداره از مالکان ۵۸۸ ساختمان بزرگ و ۱۴ شهرک نظارت کرده است ، ۳۰۲ بلند منزل دستگاه تصفیهکننده دود نداشته است، ۱۳۵ بلند منزل را مسدود کرده است.
این اداره میگوید بیشتر ساختمان های بزرگی که این کار را نکردهاند مربوط زورمندان است.
اداره حفاظت از محیط زیست از پیگرد و جریمۀ نقدی ۱۶۰ تن از صاحبان این ساختمانها سخن میزند که در مرکزگرمیهای خود را با فیلتر تجهیز نکردهاند. به گفته این مقام ادارۀ محیط زیست، برخی از آنان تا ۱۵۰ میلیون افغانی جریمه نقدی شدهاند.
به گفته مسوولان ادارۀ محیط زیست، روزانه شش هزار تُن بریکیت در شهر کابل توزیع میشود و در سه ماه اخیر ۲۳۸ هزار تن زغال سنگ از شمال افغانستان به کابل انتقال داده شده است.
فردوس فرامرز ، سخنگوی قومندانی امنیه کابل که عضویت کمیسیون مشترک نظارت از محیط زیست را دارد، به خبرنگار آژانس باختر گفت که پولیس روزانه از ورود صدها تُن مواد آلوده کننده هوا به کابل را جلوگیری می کند.
این گفته ها در حالی بیان می شود که در کابل زغال سنگ به گونه یی وافر دستیاب می شود. فرزانه٬ذهاب